Agenda 10 november 2016 - Klooster Mariënburg, 's-Hertogenbosch

Witteveenlezing over onderwijs en de democratische rechtsstaat

Rector magnificus Rik Torfs van de KU Leuven verzorgt de Willem Witteveenlezing 2016, die dit jaar gehouden wordt in klooster Mariënburg te Den Bosch. Aansluitend debatteren studenten en rectoren, onder wie Emile Aarts van Tilburg University en Rianne Letschert van de Universiteit van Maastricht.

Het thema van de avond is onderwijs en de democratische rechtsstaat. Iedereen is van harte welkom op donderdag 10 november om 20.00 uur.

De Willem Witteveenlezing, georganiseerd door Tilburg University en het Erasmus Festival Brabant, is gewijd aan prof. Willem Witteveen van Tilburg Law School die omkwam bij de aanslag op de MH17. Met deze jaarlijkse lezing wil Tilburg University zijn gedachtegoed, dat gevormd is door een humanistische en academische traditie en een scherp gevoel voor rechtvaardigheid, blijvend herinneren en toegankelijk maken voor jongeren.

De Witteveenlezing is een gezamenlijk initiatief van Tilburg University en het Erasmus Festival Brabant. De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het vfonds en Tilburg University.

De lezing vangt aan om 19.30 en eindigt omstreeks 23.00 uur. Deelnemen is gratis, maar inschrijven noodzakelijk, en dat kan hier.