Terug naar overzicht

LANCERING NIEUWE WEBSITE NEDERLANDRECHTSSTAAT


NederlandRechtsstaat is het online platform in Nederland voor constitutionele dialoog. Het platform is in 2013 opgericht door Tilburg University en beoogt de Nederlandse Grondwet en de werking van de democratische rechtsstaat voor een breed publiek tot leven te brengen. De website bevat enerzijds een blog met opiniërende bijdragen over constitutionele en rechtsstatelijke onderwerpen en anderzijds een uitgebreid commentaar op de Grondwet. Sinds september 2020 neemt de Open Universiteit met Tilburg University deel aan de organisatie van het Forum. Op woensdag 12 januari 2022 lanceert Nederlandrechtsstaat.nl zijn vernieuwde website.

Ter gelegenheid van de lancering van de vernieuwde website organiseert de webredactie een tweegesprek met Ernst Hirsch Ballin, Universiteitshoogleraar aan Tilburg University die in januari met emeritaat gaat, en Ingrid Leijten, de kersverse leerstoelhouder Constitutioneel recht aan Tilburg University. Dat gesprek wordt gevolgd door een interview met Maximilian Steinbeis (oprichter Verfassungsblog). Tot slot zal Gert-Jan Leenknegt  de nieuwe website aan het publiek presenteren.

Aanmelden
De lancering van Nederlandrechtsstaat.nl vindt op 12 januari plaats tussen 12.00 en 13.00 uur en is via een livestream te volgen. Om 12:00 uur kunt u deelnemen aan de livestream (Microsoft Teams) via deze link.

Over de auteurs

Redactie

Meer informatie over de redactieleden kunt u vinden onder het kopje 'Over deze website'.

Reacties

Andere blogs van Redactie
Videopresentatie lancering nieuwe website Nederlandrechtsstaat.nl
Bloggen over het coalitieakkoord? Graag!