Agenda 04 december 2014 - Eerste Kamer, Den Haag

Constitutionele vernieuwing en de rechtsstaat van de toekomst!

Het programma zal in het teken staan van nieuwe werkwijzen en communicatie en argumentatie over het functioneren van onze democratische rechtsstaat. Met een modieus woord gaat het om rechtsstatelijke innovatie. Meer informatie over het programma en de overige sprekers kan gevonden worden op onze promotiewebsite.

Sprekers

Ernst Hirsch Ballin
Alex Brenninkmeijer
Rik Torfs
Anne Meuwese
Kustaw Bessems
Corien Prins
Ankie Broekers-Knol
Mark Bovens
Maurits Barendrecht
Frank Hendriks
Gert-Jan Leenknegt

Aangezien het programma in het teken staat van rechtsstatelijke innovatie krijgt ook de dag zelf een innovatief karakter. Daarom nodigen we 75 studenten (masters and PhD-students) uit om te komen luisteren naar 12 korte voordrachten (pitches) van gerenommeerde sprekers van binnen en buiten het recht. Er zal tevens gelegenheid zijn voor interactie met de zaal. De voordrachten worden bovendien gefilmd en geplaatst op het platform nederlandrechtsstaat.nl. De 75 deelnemers vragen we bovendien schriftelijk te reageren op de voordrachten.
 
De 75 deelnemers worden zo ambassadeurs van het project én van de democratische rechtsstaat. Zo willen we een interessante bijeenkomst over een belangrijk onderwerp mogelijk maken; een bijeenkomst waar expertise en innovatie, jeugd en ervaring elkaar ontmoeten.

Aanmelding

Zie website.