Agenda 11 oktober 2013 - Amsterdam

Rechtsstaatlezing Ernst Hirsch Ballin

Programma

In aanloop naar de 4de  Nacht van de Rechtsstaat wordt de Rechtsstaatlezing gehouden door Ernst Hirsch Ballin.

"De Grondwet is de bedding waarin politiek en recht stromen. Die stroom blijft in beweging, trekt volop aandacht, maar dat de bedding het verloop van de stroom meebepaalt ontgaat velen. Nog minder leeft het besef dat de kracht van het water zo groot kan worden, dat de bedding een ander verloop krijgt."

In de 4de Rechtsstaatlezing op vrijdag 11 oktober 2013, georganiseerd door FORUM, instituut voor multiculturele vraagstukken en Felix Meritis, Europees centrum voor kunst, cultuur en wetenschap, gaat prof. dr. Ernst Hirsch Ballin in op de veranderlijkheid van de Grondwet, meer specifiek onze representatieve democratie. Ook deze is onderhevig aan de tijdgeest en het is de vraag of onze representatieve democratie ondergeschikt is geraakt aan andere krachten in de stroom, zoals de markt en media.

Aanvang: 20.00

Locatie

Felix Meritis
Keizersgracht 324, Amsterdam

Sprekers

Ernst Hirsch Ballin is hoogleraar Nederlands en Europees Constitutioneel Recht aan de Tilburg Law School en hoogleraar Bestuurs- en Staatsrecht, in het bijzonder Rechten van de Mens aan de Universiteit van Amsterdam. Hirsch Ballin is voor het CDA Eerste en Tweede Kamerlid geweest en is voormalig minister van Justitie en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Moderator: Folkert Jensma (journalist recht en bestuur NRC Handelsblad). 

Aanmelden

Aanmelden kan hier.