Agenda 18 december 2018 - Tilburg

Willem Witteveenlezing

 De Willem Witteveenlezing is gewijd aan prof. Willem Witteveen van Tilburg Law School die samen met zijn vrouw en dochter omkwam bij de aanslag op de MH17. Tilburg University wil zijn gedachtegoed, dat gevormd is door een humanistische en academische traditie en een scherp gevoel voor rechtvaardigheid, blijvend herinneren door de Willem Witteveenlezing jaarlijks te organiseren.

De alweer vierde Witteveenlezing vindt plaats op dinsdag 18 december vanaf 16:00 uur en wordt verzorgd door Tom-Jan Meeus, columnist en politiek commentator van NRC Handelsblad. In zijn journalistieke loopbaan richt Meeus zich vooral op de politiek. Hij was correspondent in de Verenigde Staten en in 2012 schreef hij een boek over de maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland en de gevaren van polarisering in combinatie met populisme. 

De lezing vindt plaats in het Dantegebouw op de campus van Tilburg University, in zaal DZ1. Na afloop van de lezing is er voor alle aanwezigen gelegenheid om samen het glas te heffen ter afsluiting van het jaar.

Aanmelden kan hier.

De Willem Witteveenlezing wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds, Academic Forum en Tilburg Law School.